De tijd

Ooit, begon ik zo’n 30 before 30 lijst. Lekker ruim op tijd zodat ik alle doelen makkelijk zou halen. Inmiddels ben ik 31, geen idee waar die lijst is en ik geloof dat ik er ook vrij weinig van uitgevoerd heb. Als twintiger kan dat nog. Nonchalant en naïef. Als puber dacht ik dat je met 21 wel volwassen was, nu ik 31 ben begin ik eindelijk een beetje dat gevoel te krijgen en vind ik 40 ineens helemaal niet meer zo oud.

De pensioenleeftijd is ook weer opgeschoven, nog tijd zat om dingen te ondernemen. Wat wil ik precies gaan ondernemen? Dat stond dus op die lijst die ik kwijt ben. We beginnen gewoon overnieuw. Over het algemeen heb ik het helemaal niet zo slecht voor elkaar. Leuke baan, leuke klanten, leuk huis in een leuke stad. Allemaal leuk. Maar de dertiger van tegenwoordig heeft ambitie dus alles moet beter.

Het enige wat ik mis is voldoende vrije tijd om dit allemaal uit te voeren. Hoe doen andere mensen dat? Ik hoef alleen voor mezelf, het paard en de twee katten te zorgen en nog kom ik tijd tekort. Wat nou als je 2 kinderen hebt? Ik heb een hekel aan tijdverspilling en probeer daar ook altijd efficiënt mee om te gaan. Eten gaat prima in de trein en slapen is nergens voor nodig. Dat doe je maar na je pensioen. Toch heb ik altijd het gevoel dat er tijd tekort is. Doel 1 is om meer te genieten van het moment, je weet nooit wanneer het tijd is.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on pinterest