5x gratis stockfoto’s online

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf mooie foto’s te maken voor blog, schoolproject of waar je het beeld ook voor nodig hebt. Gelukkig zijn er een heleboel fotografen die hun werk aanbieden op stocksites waar je soms alleen de naam hoeft te noemen. Dit is niet altijd nodig, uiteraard wel netjes. Let op de kleine lettertjes, sommige foto’s mogen niet voor commerciĆ«le doeleinden gebruikt worden. Wij hebben een paar goede sites voor je op een rijtje gezet.

  • Pixabay  is een van mijn favorieten. De kwaliteit is net zo goed als betaalde stockfoto websites en het beeld origineler. Ze hebben een enorme beeldbank met veel verschillende onderwerpen.
  • Stocksnap heeft soms een beetje een hipster uitstraling maar ook dit is een hele prettige website. De zoekfunctie werkt goed en het beeld is scherp. Persoonlijk vind ik de beeldbank niet zo uitgebreid als Pixabay.
  • Splitshire is een mooie strakke website waar het beeld duidelijk is georganiseerd in categorieĆ«n. Ik vind het een nadeel dat de foto’s onder elkaar staan afgebeeld, het duurt zo wel een tijd voor je overal doorheen gebladerd bent. Daarbij staan de premium foto’s tussen de gratis foto’s.
  • Designerpics heeft ook een uitgebreide beeldbank met foto’s die je gratis mag gebruiken. Er zitten soms wel wat vreemde foto’s tussen en niet alles is van even goede kwaliteit. Maar mensen stellen deze foto’s gratis beschikbaar dus we mogen niet te kieskeurig zijn!
  • Flickr biedt ook gratis beeld aan van fotografen. Dit geldt overigens niet voor alle foto’s die hier gepubliceerd worden dus lees duidelijk de gebruiksaanwijzing voordat je een foto gebruikt.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on pinterest